Låtar som lockar fram tårar

Har ni också låtar som ni börjar gråta till eller får väldigt starka känslor av? Jag har några såna. En av de är Hem till Stockholm av Mauro Scocco. Ingen bra låt i sig men den drar fram så starka känslor inom mig utan att jag ens kan förklara varför. Hörde den som barn och det är kanske för att den är så nostalgisk som jag får tårar i ögonen.






Just nu är det även låten Already Taken med Trey Songz. Den är egentligen inte sorglig alls men melodin och hans röst får mig att tro att det är ett sorgligt budskap bakom låten.


The sky is the limit.

The sky is the limit. If you can imagine it you can achieve it.

Mitt favoritcitat ♥ Så länge man har viljan klarar man VAD SOM HELST. Glöm aldrig det.





Så när jag såg den här tröjan på Gina Tricot idag med mitt citat upptryckt på framsidan var det klart att jag behövde köpa den. Den skrek mitt namn. Jag tror jag är kär, den är så fin.


Jag och Vendela på tv

Glömde berätta att jag och Vendela kom med i livesändning på tv igår. Det var en man/gubbe som kom fram  och intervjuade oss om vårt gymnasium. Sändes säkert på någon dålig kanal som ingen tittar på - som öppna kanalen till exempel men i alla fall! Lite coolt ändå ;)


Celebrities!


Me and my fur-hat

En av de största trenderna nu i höst och vinter är pälsmössan! Jag brukar inte gilla att ha sånt som alla andra har men den mössan är ett undantag. Min fick jag idag av pappa på Skansen. Fiiiin. Min är både i svart skinn och vit/grå päls.







Så ser den ut från sidan fast i skinn!


Önskelista till jul

Gick upp vid sju imorse för att ta mig till gymnasiemässan i Älvsjö. Där stod jag i några timmar och snackade med oroliga 95:or och föräldrar om Kungsholmens Gymnasium. Det var kul faktiskt men uttröttande! Adam Tensta var där också och gissa vilket gymnasium han var vid? Tensta Gymnasium såklart! Där stod han och såg cool ut. Riktigt fjantigt egentligen. Hade de inget bättre att komma med så att de var tvungna att ha honom där för att locka till sig elever? Man undrar ju. Senare på kvällen träffade jag Julia. Vi åt på Pizza Hut i stan, riktigt mysigt! Mycket folk ute :) I t-centralen var det en tjej som fick damp på en äldre dam utan någon anledning? - verkade det som iaf. Hon skrek åt henne: "Du ska va glad att du är gammal för annars hade du legat mosad nu på marken!!" Hon spottade på tanten också och hade en läskig hund som det såg ut som att hon skulle bussa på henne. Väldigt moget beteende.  

Och snart är det jul! Dags att börja önska julklappar! Min önskelista kommer här:







Power of Now

Illusionen om Gud

THOUSAND SPLENDID SUNS

Vad optimister vet och du kan lära dig : hitta vardagsglädjen med positiv psykologi

KENZA - 1 örs-örhänge - kors / chain!

DOUBLE Skulls






Lite fina saker jag funderar på.. Får se ;)


I whip my hair back and forth

Var en helt okej dag i skolan idag. Jag och Aylin gick runt i skolan och skämde ut oss som vanligt. Vi satte upp vårt hår i tofsar och gjorde som tjejen i videon nedanför. Haha kul! Efter skolan drog jag, Vendela, Bella, Valentina och Love till ett fik i stan. Riktigt mys. Älskar att sitta och snacka med kompisar i flera timmar ;)


Längtar till helgen

Jag är fett taggad inför lördag hehe :D På morgonen klockan 9 ska jag till Älvsjö för att representera mitt gymnasium Kungsholmen med Aylin och Vendela. Grymt kul! Inte bästa tiden på en lördag men vafan, det blir awesome. Vi får en biobiljett, gratis lunch och en t-shirt för det jobbet ;) Kom förbi vår monter! Efter det ska jag äta muffins på donken med Julia hihi och kanske gå på bio! På söndag skulle jag egentligen träffat Axel men ska till Skansen med familj och släkt. Släkttradition varje år! På fredag får vi se :)

Kommer så väl ihåg när det var oss 94:ors tid att gå till mässan. Alla var så oroliga och stressade inför valet och tänk det har redan gått ett år. Hur sjukt?! Och behöver jag påminna er om att året är slut om drygt en månad?... Hjälp...



My day and something sexy

Var en väldigt onödig dag i skolan idag. Hade en lektion och sen skulle vi egentligen åka till Naturhistoriska Riksmuséet men jag och Jacques gick till restaurangen Heat och åt god mat istället. Satt och snackade om allt och inget men mest förhållanden, ragg osv hehe. Hann med gymmet också. Drog dit med honom Jacuzzi (mitt fina smeknamn) innan skolan började. Nästan inget folk på gymmet alls. Det var najs. Nu ska jag plugga men kanske titta lite på tv först. Puss

Det här kanske låter otroligt konstigt men vadmuskler! Omg! Det är seexigt. Så basket och fotbollsspelare, yum!




Spana bara in deras ben liksom.. Vadmusklerna syns inte jättetydligt men ni fattar grejen ;)


Måndag




Mitt nyårslöfte 2010

Mitt nyårslöfte för i år blir att skaffa magrutor till beach 2011! En inte helt omöjlig utmaning. Får hårdträna flera gånger i veckan och ligga i med träningen men det fixar jag.



Den magen ska bli min!

FÖRE BILDER:





I can't wait to see the results next year ;) Eftersom att jag nu har flashat löftet på nätet så skulle det ju va pinsamt om jag inte lyckades så hehe nu får jag kämpa.


Fick astma av facebook

Fick astma av facebook


Vanligt att känna psykisk stress av sociala nätverk

En italiensk tonåring fick astma av att gå in på sin ex-flickväns facebooksida.

Nu varnar läkare för att det sociala nätverk kan utlösa extrema stressreaktioner.

18-åringen fick ett kraftigt astmaanfall efter att, för första gången efter uppbrottet, sett sin före detta flickväns profilbild på Facebook och hennes nya vänner.

Ex-flickvännen hade blockerat 18-åringen från sin profil, men han lyckades tack vare en falsk användare att komma in på sidan. Den psykiska påfrestningen blev för mycket för 18-åringen som redan led av depression.

Fem italienska läkare skriver nu i ett utlåtande som offentliggjorts i The Lancet medical journal att stressen som 18-åringen kände framkallade astmaanfallet. De har bland annat mätt hans luftflöde före och efter han besökt på ex-flickvännens Facebooksida.

Inte ensam

Läkarna befarar också att den unge mannen inte är ensam om att känna en psykisk stress av Facebook.

Enligt brittiska experter är det inget nytt att astma kan tryggas igång i stressade situationer. Nästan 70 procent av astmatikerna medger att stress påverkar dem, skriver Dailymail.co.uk

Att skapa kontakter på Facebook eller andra sociala nätverk kan ibland leda till stressfyllda och känslomässiga situationer som också kan utlösa astma, säger Cher Piddock vid organisationen Asthma UK till dailymail.co.uk.

– Vi ser personer som kommer in med astmaanfall som precis har närvarat vid en begravning eller vid andra stressig situationer, så det här är ingenting nytt, säger han.




http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8151420.ab


Utgång



Going out with Julia RasMUSSEN i Hässelbyghettot/Vällingby hood <3


Lördagskväll

Kom precis hem från Dalarna. Besökte min morfar som ligger på sjukhus. Älskar honom så mkt. Ikväll har jag inga planer. Är fest men vet inte om jag är jätte sugen på att dra dit... Vill ut iaf. Igår efter skolan satt jag kvar där i fem timmar efter att vi hade slutat (haha) och väntade på några klasskompisar. Skulle träffa Amanda vid tre så hade ändå inget annat att göra än att följa med Iman, Akeem, Carl och Love till Kungshallen och äta. Pimpigt värre. Sen hade jag en myskväll med Amanda och vi hade riktigt girls-talk som vanligt. Pratade om allt och inget men mest killar såklart hehe. :)

Jag kan komma på en miljon saker jag vill säga till dig, 100 000 jag vill göra och 10 000 anledningar till att låta bli. Det är upp till dig. Jag klarar mig. Nog. 



Älskar den här låten!


Dalarna



Åker iväg till Dalarna i min mysiga rosa tjocktröja. Bloggar när jag kommer hem ikväll.


Är "flumdrottningen" tillbaka?

Nejdå jag är inte tillbaka. Du kan va lugn Amanda haha.
Hade en riktigt bra dag idag. Jag och Aylin blev flummiga som FAN. Det började utomhus när det blev brandalarm och jag inte hade någon jacka. Jag fick stå ute i kylan i bara linne. Dissade min lärare men hörde faktiskt inte vad han sa hehe. Och såklart stod han i trean där, precis bredvid. Hon och jag sprang runt på skolgården för att bli lite varma. Vilka mongos alltså. Sen när vi satt i matsalen så började vi asgarva. Vi garvade konstant i 20 minuter. Först gick vi ett varv runt i matsalen för att kolla om det satt några snygga killar där, det gjorde det inte haha. Sen när vi satte oss ner igen så kunde vi inte sluta skratta. Vi skämde ut oss rejält men whatever. Sen vem dyker inte upp i matsalen om inte.... han i trean såklart! Skämde ut mig för honom också men det är ju såhär jag är. Can't do anything about it. Sen sprang vi upp och ner för alla sex våningar och sa hej till random folk, tog ner tavlor som hängde på väggarna, flyttade på papperskorgar, stod på bänkarna, hoppade på väggarna och allmänt skrämde folk. Efter det så gick vi runt och sjöng Habibi i korridorerna, stönade längst bak i klassrummet på mattelektionen, gjorde arabdanser, drev med en klasskompis (han tyckte det var kul säger vi hihi), hade catfight utanför klassrummet och gjorde en annan sak som jag inte kan skriva här. HAHAHAHAHA. Bitch we're the bombs like tick tick.

Behövde verkligen få en sån flumattack. Känner mig glad nu.



Älskar dig baby! 



If my life gets tough - it means God is afraid of my progress

























Lite bilder från festen. Alla foton tagna av Alice Wallenius (eller iaf med hennes kamera)!
 Älskar citatet! Det var Viktor som berättade det för mig igår och jag ska tänka på det i svåra stunder. Orkar inte blogga just nu för det händer lite grejer hemma som är jobbiga.


Mobil och plånbok stulen

Bara en snabb uppdatering här. Någon har stulit min telefon så behöver nummer! Alla som inte har facebook får kontakta mig på något sätt.
Blev en kul kväll men lite fuckad... Eller rätt fuckad. Saker blev stulna och en grej gick sönder men det fixas med superstarkt trälim mohihi. Gjort min första polisanmälning idag. Och så kom störningsjouren yesterday - iiiinte bra! Har skrivit fina förlåt-brev till alla mina grannar, duktig flicka. :)

Gillian, Kathleen, Kathalina, Emelie, Nick, Jack och Lars sov över. Mys. :) Ikväll blir det chillkväll hemma hos mig med Amanda, Dylan och hans kompis. De får hjälpa mig att klistra ihop klockan haha!


Konstiga lagar

Det är otroligt vad många konstiga lagar det finns i världen... Här är några av de:

  • I den amerikanska staten Alabama är det förbjudet att bära en fejk-mustach som får folk att skratta, i en kyrka.
  • I Kina är det förbjudet för bilister att stanna för att släppa fram gående personer vid övergångsställen.
  • I Australien är en taxichaufför skyldig att alltid ha en höbal i bagageluckan.
  • Mellan klockan 08.00 och 20.00 måste 70% av all musik som spelas på radion vara av franska artister i Frankrike.
  • I Skottland får alkoholister inte äga kor.
  • I Liverpool i England är det förbjudet för kvinnor att vara barbröstade med undantaget om de jobbar i en affär som säljer tropiska fiskar.
  • Gravida kvinnor har rätt att kissa var som helst, inklusive i polismäns hjälmar enligt brittisk lag.

 


Källa: Google

Det finns säkert mååååånga fler konstiga lagar och man undrar ju vem som sitter och kommer på de? Men som sagt, det finns många länder som har konstig syn på vad som är rätt och fel. Hur tänker till exempel ledarna i kvinnodiskriminerande länder såsom Afghanistan eller Iran? Det är mycket man inte förstår sig på.


Det är så vi kungsholmare gör

Eftersom jag inte orkar förklara min dag låter jag skvallerbloggen Zynthia Rumor (så ja vi har alltså två olika just nu) göra det åt mig.



Jag var alltså på dag-fest hemma hos Axel och Johannes. That was awesome men är så sjukt trött nu... Lovar att mer än hälften av ettorna kommer komma bakis till skolan imorrn. Haha!

Önskelista



THOUSAND SPLENDID SUNS

Tänk dig ett bättre liv

Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen





Och mina vackra skor såklart...


Sitt inte med en laptop i ditt knä

Såg på nyheterna för inte så länge sen att man kan få hudskador och pigmentfläckar på huden av att sitta med en bärbar dator i sitt knä. Det är alltså inte att rekommendera. I värsta fall kan man få hudcancer. Du är i riskzonen om du frekvent sitter flera timmar med datorn i knät utan något mellan - inte om du bara gör det i 30 min en gång i månaden.


I'm having a bad day

Hur korkad får man vara? Jag glömde min påse med gymkläder i, någonstans i vällingby eller på tunnelbanan eller bussen... I påsen låg även min spanskabok som jag kommer behöva betala massa pengar för nu. JDJJDJDJDJSAJBKAKJSKJPÅWÖS! Jag har redan tappat bort min geografibok eller så snodde någon den. Det kommer förmodligen bli ****** 600 spänn för båda. Har även tappat bort min atlas men tror inte att jag kommer behöva lämna tillbaka den dock. Fan vad virrig jag har börjat bli! Idag var jag lost i mina tankar tills jag upptäckte att min påse inte längre var med mig. Då hade jag precis kommit fram med bussen så fick åka tillbaka till vällingby och leta efter den och sen hem igen. Det var otroliga förseningar med bussarna så tog hundra år.

HATAR VINTERN. HATAR KYLA, SLASK, SNÖ, IS.

I can mention plenty of other things that made me angry/confused today but I'm gonna spare you from that. I always start thinking and talking to myself in english when something upsets me so that's why I'm switching language right now. I'm letting you inside my mind. Aaaaargh. Lucky me we don't have school tomorrow.





Stockholm i mitt hjärta

Hemma igen och nu ska jag inte åka bort på ett bra tag. Det var jättekul med mina kusiner som det alltid är men att komma hem var riktigt skönt. Skulle aldrig kunna bo någon annanstans än i Stockholm, så länge jag bor kvar i Sverige. Här finns allt. Jag älskar den här staden.




Har besökt både mormors och farmors grav den här veckan så vill ägna en tanke åt de. Må de vila i frid ♥


Kungsholmens nya skvallerblogg!

www.myfgreenstein.blogg.se

Haha har hittat Kungsholmens nya skvallerblogg! Eller rättare sagt hon/han? hittade mig... Haha. Redan mycket skvaller uppe ;) This could be fun.


BUTTA

Halloo alla Emmas friends!
det här är Laura, Emmas kusin, som gästbloggar!
Vi sitter i Dalarna hos våran farfar/morfar :)
Det är därför Emma inte kommer på festen på vasagatan 79 ikväll :( Sorry Ole!
Btw visst bara måste ni hålla med mig om att KÖRSBÄR och CAKE är dom härligaste orden som finns!!
uttala dom typ tio ggr och ni kommer bara ÄLSKA orden(precis som jag (A) ).
Och tänk på att ni typ aldrig sväljer!
då kommer ni behöva svälja hela tiden!
Men nu måste jag sluta för vi har fest och alla som läser det här är bjudna.....fast då måste ni veta vad ordet "Butta" betyder först! Kolla in min blogg också ( den är ful,dålig och inte uppsdaterad men kolla endå!) laurajensen.devote.seHär får ni en bild på mig i mina
bästa år!
PUSS




Vem är jag?

Här får ni en liten beskrivning av mig.

Jag är en chill tjej som ibland får fram min galna sida för personer som står mig väldigt nära. Jag älskar att festa och framför allt att dansa. Älskar att vara med mina kompisar för de gör mig alltid så glad. Jag är väldigt intresserad av religion - till och med så pass mycket att jag har bestämt mig för att jag ska läsa hela Koranen. Har den redan hemma. Är också intresserad av det övernaturliga, har många sådana böcker hemma. När jag blir stor vill jag jobba med politik eller juridik i något engelskt land. Jag är beroende av shopping - älskar att komma hem med nya underkläder konstigt nog. Älskar att ta en fika och sitta och snacka om allt och inget i flera timmar. Mums på latte. När jag känner mig nere lyssnar jag alltid på musik för det får mig att må bättre eller sämre... Har gjort en spellista med deprimerande breakup-låtar haha. Amanda asgarvade när hon såg det. Jag har väldigt konstig humor nästan ingen humor alls faktiskt. Skrattar vääääldigt sällan åt tvserier och klipp. Min humor är mer för saker som händer i verkligheten. Lite busig humor sådär... Dras bara till utländska killar vilket är ett mysterium. Svenskar kan se bra ut men jag känner aldrig mer än så för de. Finns säkert undantag men inte än så länge. Jag tycker att Channing Tatum är hetaste mannen på detta jordklot vilket ni kanske redan vet (och han ser ju inte så utländsk ut :O ). Jag älskar att vara lite galen ibland (sidecut blir det förmodligen snart!). Mina favorit-kärleksfilmer är Ps. I love you och Dear John. Hatar action-filmer och älskar skräck. Vill åka till Asien, kanske Turkiet. Har en navel-piercing och tycker det skulle vara coolt att pierca tungan men det får jag inte hehe. Vill tatuera mig. Har lite dansk bakgrund från både mammas och pappas håll - därav mitt ena efternamn (Jensen). Älskar pasta, nötter och choklad. Är lite sockerberoende... Persiska och italienska är de vackraste språken som finns.

Lite random fakta där och mer finns att lära.




En gammal bild på mina söta kusiner som jag ska träffa imorgon. De sitter och väntar i Dalarna. Ha ett fortsatt trevligt lov. PUSS


Mina drömskor

Hittade riktigt snygga skor på Scorett i Skåne! De skulle vara skitsnygga till i vinter och vår - fodrade med päls. Satt väldigt skönt och snyggt på fötterna. Kanske ska köpa de om jag lyckas skramla ihop 1099 spänn.


Torsdag

Har kommit hem från Skåne nu, det var lite mysigt att vara där men ändå väldigt segt. Vill uuuut ikväll men verkar inte som att nåt speciellt händer så får väl stanna hemma. Imorgon drar jag vidare till Dalarna. -.- Aja, nästa vecka blir det fest. Det har jag bestämt. ;) Det kommer bli så kul att läsa min blogg om fem år och se vad som hände när jag var 15 och 16. Synd bara att man inte kan skriva allt. Man vet aldrig vem som läser och vissa saker måste man ju lämna privata.



Gulligaste bilden! Älskar dig Jack, you know it. Hatar mitt bebishår haha men när jag klipper sidecut, vilket jag nästan är hundra på, så syns det nog inte längre. Hoppas på det.

Festen

Yoo bloggen. Wild party igår. Träffade en kille som var med på min språkresa i Hastings förut och en annnan kille som jag träffat en gång tidigare genom en gemensam kompis. Det var lite coolt. Träffade många nya trevliga människor också. Det blev lite triangeldrama (måste hitta bilden haha), kulisch kulisch, frågade ut Kathalina om en speciell händelse och erkände för Calle att jag frågade chans på honom i femman hahaha. En kul kväll alltså! Älskar att va singel :D Ska göra mig i ordning för Skåne nu. Segt att åka men vad ska man göra när man lovat. Have fun at home. ;)