Måste man vara en hjälte?

Vi satt och diskuterade lite runt matbordet. Måste man göra hjälteinsatser för att ha uppfyllt den så kallade meningen med livet?

Och då för det första vad är meningen med livet? Att man ska lämna jordelivet och ha gjort en märkbar förändring för samhället?

Jag tror att det egentligen inte finns så mycket mening med livet än att man ska vara en så bra människa som möjligt. Det låter ju ganska lätt men det är en otrolig utmaning. Genom hela sitt liv kommer man möta på vägskäl, ha stunder då man ska fatta svåra beslut, träffa provocerande människor och så vidare. Alltså enormt många olika prövningar då det gäller att vara just den där goda människan.

Att alltid vara en bra person är en hjälteinsats i sig. Man behöver inte rädda/förändra/påverka världen i stora syften. Alla jobb är viktiga för att det stora hela ska gå runt. Vad skulle världen vara utan alla människor som jobbar på ICA? Alla fastighetsmäklare? Alla sopgubbar? Alla rörmokare? Vad skulle vi göra om inte de fanns? Kort sagt alla behövs för ett fungerande samhälle.


Men däremot finns det många människor som brinner för att utrota fattigdomen, skapa fred, lösa världskonflikter, styra ett land och de är precis lika viktiga yrken som alla andra. Det viktiga är att känna att man gör något man tycker är kul, något som man trivs med, det som får en att känna att man haft ett meningsfullt liv.

Och alla har vi våra olika syner på vad som är meningsfullt. Vem har rätten att säga att det du gör inte är meningsfullt så länge du känner att det är det för dig? Nej, ingen.

 

Ica butikspersonal - hjältar                     Fredrik Reinfeldt - hjälte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback